ביטול עסקה 5 כללים לחיסכון בכסף

מאת: מוֹרָן אברהם, מנהלת פרויקטים, מומחית בניהול וסידור מסמכים ובירוקרטיות

כולנו רוצות לחסוך כסף, אבל לא תמיד יש לנו זמן להתעסק במספרים ובניירת. לעיתים אנחנו לגמרי מפספסות איפה בכלל אפשר לחסוך או איך. ביטול עסקה לא רלוונטית היא אחת הדרכים היעילות לחסוך כל חודש כסף שנזרק לפח. במיוחד בימי הקורונה ישנם המון שירותים הפכו לא רלוונטיים עבורנו וקשה פי כמה לבטל אותם. גייסתי את מורן אברהם (“מוֹרָן תְּסַדֵּר”) שמתמחה בניהול וסידור מסמכים ובירוקרטיות שתתן לכן כמה כללי אצבע ל”מבטלת” המתחילה.

מורן היא יועצת לתחום איכות הסביבה ומנהלת פרויקטים. בתקופה הקורונה, התחילה לעזור לאנשים פרטיים ולעסקים קטנים ובינוניים עם בירוקרטיות מול גופים ממשלתיים, רשויות מקומיות וחברות (תקשורת, אשראי ועוד). כנשות עסקים, הכל עניין של ניטוב זמן והאצלת סמכויות. לכל מי שמתקשה בסבך הבירוקרטי ורוצה ראש שקט מורן לגמרי יכול לסגור לה את הפינה. בכל מקרה, ממליצה לקרוא!

ביטול עסקה
חסכו זמן וכסף בעזרת ביטול עסקאות נכון

חודשיים לאחר תחילת הקורונה פנתה אליי לקוחה בשם א’. 

יש לי המון ניירת, מעטפות מסתובבות וחשבוניות במיילים. אני לא מצליחה להבין למה העלויות שלי לא יורדות, ביטלתי את הכל  והם עדיין מחייבים אותי. אבל גם אין לי ראש לבדוק את זה בעצמי, זה מכניס אותי למתח. אז דחיתי ודחיתי אבל עכשיו זה כבר עולה לי כסף, והרבה.

הגעתי אליה ועברתי כל כל דפי החיוב של כרטיס האשראי מתחילת השנה, זיהינו עסקאות שהיא ניסתה לבטל כמו חדר הכושר, חברת בר המים (תמי 4) ועיתון הארץ. אפילו גילינו שתי עסקאות בארץ ואחת בחו”ל שהיא לא ביצעה. רק התהליך הזה כבר חסך לה כסף, והרבה.

יצרנו קשר עם כל אחד מבתי העסק וביטלנו את העסקאות ש-א’ ניסתה לבטל בתחילת הקורונה. חסכנו כ-600 ש”ח לכל חודש עתידי ואף הצלחנו לקבל החזר על חיובים קודמים (אחרי מו”מ עיקש).

ולעניין, הנה חמשת כללי האצבע שיעזרו לך בפניה הבאה לבית העסק עם בקשת ביטול עסקה

ביטול עסקה – 5 כללי אצבע

  1. שמרי עותקים
    שמרי עותקים של החוזה שעליו חתמת בתחילת ההתקשרות/ סיכום תנאי החבילה שלך.
  2. תדאגי שהכול יהיה כתוב
    פני גם בע”פ אבל בעיקר בכתב – מה שכתוב נשמר. בכל התקשרות עם החברה בקשי מספר פניה כפי שהיא מופיעה במערכות הארגון. 
  3. תהי בשליטה – תעקבי! 
    אני מאוד ממליצה לשים תזכורות ביומן כשאת מבצעת את העסקה, מתי החבילה שלך מסתיימת. שימי לב אם את משלמת על שירות שאת כבר לא באמת משתמשות בו/ זקוקה לואם כן- זה הזמן לבטל.
  1. הגישי בקשת ביטול בזמן
    מרכיב הזמן הוא קריטי. אם את רוצה לבטל עסקה, נסי לפנות בהקדם לפני מועד החיוב בכרטיס האשראי. ולאחר מספר חיובים מועט ככל האפשר.
  2. אל תקבלי לא
    במידה ונתקלת בסירוב/ בסחבת אני ממליצה לפנות בכל דרך אפשרית לבקשת הביטול: פנייה דרך חברת האשראי לעצירת חיובים עתידיים ופתיחת בירור מול בית העסק*, פנייה לבית העסק בדף עסקי (לא שיימינג), הגשת תלונה דרך אמון הציבור /המועצה לצרכנות ו/פנייה בכתב לתכנית “יהיה בסדר” בגלי צה”ל.
    *יש הבדל בין חיובי עבר לחיובים עתידיים, חלק מהחברות קונסות אם הטיפול לא היה “מוצדק”.

זכרו: אתן לא נודניקיות, זה הכסף שלכן. אל תוותרו.

יש לכן שאלות/ התלבטויות?

אני פה.

מחפשת אפליקציה לניהול פרויקטים?

להיות עצאמית

יש לכם שאלות? התגובות זה המקום המושלם ...

אולי יעניין אותך גם


כלי AI

AI ושיווק – מדריך שימושי

בשנים האחרונות, תחום הבינה המלאכותית (AI) התפתח וגרם לשינויים מהותיים בדרך שבה אנו מבצעים שיווק. השאלה שעולה היא האם AI […]

לקריאה >>

כלי AI

3 כלי AI שכל עצמאית חייבת להכיר!

כמה מהמותגים הגדולים ביותר כמו גוגל, IBM ו-Airbnb משתמשים בכלי שיווק בינה מלאכותית כדי להשיג יתרון תחרותי. אישית אני מאמינה […]

לקריאה >>

יזמות נשית

היזמית שחיה בחופש כלכלי: סיפור השראה של יונית ורבר

היא יזמית סדרתית, חיה חיי שפע ועושה רק מה שהיא אוהבת. את המיליון הראשוןשלה, היא הרוויחה במכירה אחת. יונית ורבר, […]

לקריאה >>
@כל הזכויות שמורות למיכל ונדר אסנין | MIKMIKGROUP | תקנון האתר

Pin It on Pinterest