מהלכי השיווק שלמדתי מאמילי בפריז

מאת: מיכל ונדר אסנין, מאסטר לשיווק אורגני
אמילי בפריז

אז מי רואה/ ראתה אמילי בפריז? ראיתי את הבאז סביב הסדרה, הבנתי שהיא עוסקת בשיווק דיגיטלי, והחלטתי לעשות מנוי בנטפליקס – ולצפות. (אני לא מפחדת מקיטצ’ 😆) אז, אמילי – גאון שיווקי או קיטצ’ להקיא? אמילי לא פראיירית, זה מה שקיבלתי מאמילי…

סיפור טוב מוכר

ביי שיקגו, בונג’ור פריז. אמילי, מנהלת שיווק, הגיע מארה”ב לעבוד בחברת שיווק בפריז, על מנת לתת את נקודת המבט שלה כאמריקאית. היא לא ממש מתקבלת שם בברכה, היא מטיילת לה בפריז קצת בודדה ומתחילה לעלות פוסטים ברשת החברתית, כך מחיי היום יום שלה. מספר העוקבים שלה מתחיל לטפס ולטפס, מ 50 עוקבים ל10K ומעלה…

אמילי בפריז

היא העלתה תמונה שלה “בודדה בפריז”, תמונה של פסל עם “שרירי בטן מפוסלים”, אישה עם הכלב שלה באזהרה “היזהרו מהחרא” ועד כל מיני דברים יומיומיים. אז למה בעצם עלתה לה כמות העוקבים בכזו עקביות?

יש כאן כמה “קלישאות” אבל כולן נכונות: 

  1. אנשים מתחברים לאנשים. 
  2. סיפור טוב מוכר.
  3. מציצנות – מוכרת.
  4. אותנטיות מוכרת.

אמילי פשוט סיפרה את הסיפור שלה דרך תמונות ומשפטים קצרים, באותנטיות. היא אפשרה להם “להציץ” לחייה, לראות דרכה את פריז ואפילו עוררה דיון מתמונה אחת בלבד שגרר שיתוף של מישהי מפורסמת.ל 10 טיפים לשיווק מעולה באינסטגרם – לחצי כאן.

אמילי בפריז

אז מה המסקנות? תהיו אתן. תשתפו מחיי היום יום, מחשבות ורעיונות ותעוררו דיון. 

תנו ללקוחות להחליט

אמילי אחראית על פרסום של בושם חדש. היא מתוודה לתרבות הצרפתית שמקדשת רומנטיות וסקס. היא צפתה בצילומי פרסומת לבושם וקצת הזדעזעה כשראתה בפרסומת את הדוגמנית מצטלמת ערומה לחלוטין (טוב כך אמילי ראתה את התמונה לפחות). היא חשבה שבארה”ב לא יראו את הפרסומת לטובה. הלקוח (יוצר הבושם) דווקא ראה את האישה “כלובשת בושם”. אמילי חשבה שהפרסומת מורידה מהאישה והלקוח חשב שהיא דווקא נותנת לה כוח. התנהל שם ויכוח על הנושא.

אמילי העלתה נקודה מעניינת. “בואו ניתן ללקוחות להחליט”. היא הציע להעלות את הפרסומת לרשתות החברתיות עם השאלה

“Sexy or Sexist?”

אמילי בפריז

הסקר אמור לעורר דיון בנושא ולעלות את המודעות של הקהל למותג בצורה משמעותית. גאוני. לא מדובר רק בשימוש בסקרים, אלא ממש בהצמדת שאלה מעוררת דיון לקמפיין. 

כיצד אתן יכולות לתת ללקוחות שלכן להחליט ולעורר דיון ברשת? לעלות סיטואציות, דילמות, שאול לדעת הקוראים לדעתם.

It’s all about how you sell it

אמילי עשתה טעות והזמינה מסעדת משלן לפגישה חשובה בתאריך הלא נכון. היא גילתה זאת רק כאשר הגיע עם הלקוח והפמליה  למסעדה. היא מוצאת פתרון מהיר ויוצאת החוצה להכריז לאנשים על הטעות.

עכשיו פאוז. תחשבי שניה על סיטואציה כזו שבה את זו שעשתה כזו טעות שיכולה לעלות לך בחיבור או פרויקט חשוב. (פדיחה). מצאת פתרון אחר (למשל שאתם הולכים לסעוד במקום אחר)

איך את היית יוצאת ומציגה את הדברים?

אמילי בחרה להציג את זה כך:

“יש לי חדשות טובות וחדשות נהדרות”!

החדשות הטובות הן שאנחנו נסעד ברובע החמישי, בארוחה פרטית של שף מקומי מצליח…

וכשנשאלה על החדשות הנהדרות ענתה:

“אנחנו נחזור לסעוד במסעדת משלן בתאריך (שבו היא באמת סגרה) לחגוג את סגירת העסקה”.

גאוני לא? 

אמילי בפריז – שיווק באמצעות תוכן

“האחת שיודעת” 

ככה קרא מעצב האופנה בסדרה לאמילי, פשוט כי הם שוחחו על הסדרה ועשו לה קצת פרומו. וזה נתפס. שניה אחרי שסיימתי את הסדרה, הלכתי לבדוק את “האחת שיודעת”.

לזה קוראים “שיווק באמצעות תוכן”.

הרבה פעמים בתוך סיפור, ניתן לשלב ולקשר משהו שיווקי. שלבו בתוך התוכן שלכן מוצר/ שירות או פוסט שאתן רוצות לשווק. התוכן יכול להיות סיפור מחיי היום יום, דיון על סרט, סדרה או משהו אקטואלי אחר – שמתקשר באופן כלשהו למה שאתן משווקות.  לא תמיד ניתן להוסיף קישור, לכן התוכן צריך להיות מעניין ומסקרן והמוצר או השירות צריך לבלוט ולהוות בו חלק מרכזי כדי לעורר עניין לפנות אליכן.

“צאו מהקופסה, תחשבו יצירתי”

זה מה שקיבלתי מאמילי.

לקחת את הקמפיין שלך החוצה. (לא בימי קורונה…)

להזמין את הלקוחות שלך להגיע, לגעת, להצטלם, וככה להפיץ את הבשורה דרכם.

זה מה שאמילי עשתה בקמפיין למיטה.

מי שלא ראתה, אמילי הציע להציב מיטה בכמה מקומות אסטרטגיים בפריז, מקומות כאלו יפים, שמצטלמים מעולה – ולהזמין את הקהל להצטלם על המיטה ולפרסם ברשתות החברתיות שלהם.

תחשבו על זה שניה. איזה באז על המהלך, איזו חשיפה ומודעות למותג פעולה כזו יוצרת. אם משלבים  פעילות כזו עם “מובילות דעה” (“משפיעניות”) כאלו שיש להם אלפי ועשרות אלפי עוקבים, זה בכלל משכפל את עצמו.

בואו נגלגל את זה רגע אלינו. איך את יכולה להפיץ את המוצר שלך בפעילות שמשכפלת את עצמה או בעזרת משפיעניות? אם למשל את מוכרת תכשיטים, לא מספיק לתת למישהי עם הרבה עוקבים ללבוש את התכשיט. צריך לעורר סביבו באז, איך נעשה את זה?

נזמין את העוקבות שלה, לפעילות. נייצר שיתופים, וכל זה סביב המוצר והמותג שלנו. דוגמה לפעילות שעבדה מעולה:

חבילת מתנה לכלה שנשלחת בדואר. יצרנו וידאו של טבעת מונפשת שמסתובבת ימינה ושמאלה והמשימה הייתה לתפוס צילום מסך בו הטבעת ישרה. את צילום המסך המשתתפות התבקשו לשתף אצלהן בסטורי + תיוג של המותג. חשיפה + כיף + עניין.

אז, מה את קיבלת מאמילי? רוצה להמשיך את הדיון? מוזמנת לקהילת “להיות עצמאית”

להיות עצאמית

יש לכם שאלות? התגובות זה המקום המושלם ...

אולי יעניין אותך גם


כלי AI

AI ושיווק – מדריך שימושי

בשנים האחרונות, תחום הבינה המלאכותית (AI) התפתח וגרם לשינויים מהותיים בדרך שבה אנו מבצעים שיווק. השאלה שעולה היא האם AI […]

לקריאה >>

כלי AI

3 כלי AI שכל עצמאית חייבת להכיר!

כמה מהמותגים הגדולים ביותר כמו גוגל, IBM ו-Airbnb משתמשים בכלי שיווק בינה מלאכותית כדי להשיג יתרון תחרותי. אישית אני מאמינה […]

לקריאה >>

יזמות נשית

לשחרר את האומנות שבך: סיפור השראה של מרינה מנוקיאן

היא מאיירת, אמנית ויזואלית ויוזמת פרויקט Role Model Women, שאוהבת לתת השראה לאחרות דרך האומנות שלה, ויזמת שהצליחה להביא לידי […]

לקריאה >>
@כל הזכויות שמורות למיכל ונדר אסנין | MIKMIKGROUP | תקנון האתר

Pin It on Pinterest