5 טיפים לכתיבה מקדמת

מאת: מיכל ונדר אסנין, מומחית שיווק אורגני
טיפים לכתיבה

כתיבה היא חלק בלתי נפרד מחיינו. מי שמנהלת עסק יודעת שבעצם זאת עבודה של יצירה וכתיבת תוכן כל הזמן. יש שכתיבה באה להם בקלות, ויש מי שלא ממש. כמות ופופולריות הרשתות החברתיות גוברות מהשנה לשנה, והן מהווה אמצעי יעיל לתקשורת, שיווק ובניית מותגים. כתיבה מקדמת ברשתות חברתיות היא מיומנות שיכולה לתת לך יתרון תחרותי ולסייע לך להתמודד עם זרם המידע התומך ברשתות אלו. המאמר הבא מציג טיפים לכתיבה מקדמת ברשתות חברתיות שיעזרו לך ליצור תוכן איכותי ומשפיע שיעזרו לך לכתוב ואפילו לאהוב את זה.

את המאמר הזה אני כותבת בעקבות פידבקים שאני מקבלת מהלקוחות שאני מלווה בכתיבה. יש להם המון רעיונות תוכן אבל הם נתקעים בשלב הכתיבה וככה הם לא ממש מצליחים להתמיד בפרסום ברשתות.

לכתיבה של פוסטים ומאמרים ברשתות החברתיות יש משמעות רבה בקידום העסק והמטרות העסקיות שלכם. התוכן מקרב אליכם אנשים, גורם להם להכיר אתכם, את המוצר שלכם ואת ההשפעה שלכם בעולם וגורם להם לסמוך עליכם, יש מן הסתם חשיבות להתמדה, הן באמון מול הקוראים והן מבחינת החשיפה שתקבלו ברשתות.

מפה לשם, יש לי המון טריקים בשרוול לגרום לכם לכתוב טוב יותר ובתדירות שתאפשר לכם להתמיד בה. בואו נתחיל.

5 טיפים לכתיבה שיקדמו את המטרות שלך

1. לו”ז ומוטיבציה – טיפים פרקטיים להתמדה בכתיבה

כדי להתמיד ביצירת תוכן וכתיבה – אני ממליצה לבנות לו”ז תוכן. כזה שאתם יכולים לעמוד בו.
לא כל בעל עסק יכול לכתוב 5 פוסטים בשבוע, לעלות תוכן לכמה רשתות במקביל, לייצר סרטונים ולהדביק את הקצב של הקולגות שלו. כל עסק הוא שונה. כמו בכל לו”ז שתתכננו לעצמכם, אם תתכננו מעל הפופיק ולא תעמדו בזה – זה יתסכל אתכם. אני ממליצה להתחיל ב 2 פוסטים בשבוע אולי להוסיף דיוור או מאמר בחודש ולעלות משם, לפי קצב היכולות.

בנושף אני ממליצה ממש לעבוד מסודר עם יומן תוכן או גאנט תוכן, ולתת לעצמכם דד ליין לכתיבה. זה יעזור לקדם את המוטיבציה שלכם לכתוב כי פשוט הדד ליין מתקרב. אם הרעיונות והנושאים של התוכן עליהם תכתבו יהיו מתוכננים מראש – אז גם יהיה לכם הרבה יותר קל לשבת ולפתח את הרעיון לכתיבה של ממש.

2. כתבו על מה שמעניין אתכם

אחד הטיפים לכתיבה הכי חשובים שאני יכולה לתת לכם הוא לא לאלץ את עצמכם לכתוב על נושא רק כי כולם כותבים עליו או רק כי מישהו אמר שיש עליו הרבה חיפושים בגוגל וטוב לכתוב על זה. תכתבו על מה שבוער בכם. מה שאתם אוהבים. אם את אדריכלית, תמצאי נישה בעיצוב, באומנות, או אמן/ אמנים שאת ממש אוהבת – ותכתבי עליהם, על העבודות שלהם, על תערוכות, על איך לשלב אומנות בעיצוב פנים ועוד. כתבי מה שעושה לך טוב, את לא חייבת לתת טיפים יבשים על איך לעצב חדר אמבטיה קטן אם את לא בקטע.

3. הגדירו מטרות כתיבה או “חדדו את המסר”

כל פוסט אמור לשרת ולהעביר מסר אחד. ומה זה מסר? רעיון, תשובה לשאלה, או אפילו מכירה. תחשבו תמיד “מה אני רוצה לומר בפוסט הזה?” חשוב לשים לב שכותבים מסר יחיד וברור, להתמקד בנושא מרכזי אחד ולהעביר את המסר בצורה ישירה וברורה. זה יהפוך את הכתיבה להרבה יותר יעילה.
אתן לכם דוגמה:

אם אני עסק בתחום האימון לשינוי. ואני רוצה לכתוב על תקיעות בחיים ואיך האימון יעזור להם לעשות שינוי. השינויים צריך להתמקד בזיקוק של השאלה והמסר. האם אני כותבת למישהו שרוצה להחליף עבודה ומרגיש תקוע? האם אני מדברת על הפחד שמונע ותוקע אותנו מלעשות שינוי? האם אני מדברת על אמונה מגבילה שתוקעת אותנו. שימו לב לזיקוק ואז תתחילו לכתוב.

אני יודעת, לפעמים יש לנו כל כך הרבה מה להגיד על השירות או המוצר שלנו שקשה לנו להתמקד. אבל הטיפ הכי חשוב בכתיבה הוא קודם כל להחליט מה רוצים לומר, לבחור את “הכוכב” אליו רוצים להגיע (המסר) הוא המצפן כתיבה שלך.

4. Write as you speak

או תכתבו “בשפת העם” כמו שאתם מדברים, בגובה העניים. אין צורך לכתוב בשפה גבוהה שלא הייתם משתמשים בה ביום יום, לדוגמה:
מתי לאחרונה שמעתם מישהו אומר “יחד עם זאת” או “לפיכך”? או כל מיני מילים שנשמעות כאילו לקוחות ממאמר מקצועי משעמם שלאף אחד אין כוח לקרוא. מילים כאלו ירחיקו את הקוראים שלכם, והכתיבה תהיה מאולצת או “כבדה” לקריאה, אתם לא רוצים לכתוב כבד.
כשאני אומרת כתבו כמו שאתם מדברים אני ממליצה לשים לב גם לכתיבה כפי שתסבירו לילד בכיתה א’. הקוראים שלכם, הם לא אנשי מקצוע, יש המון ביטויים מהעולם שלכם – שאם הם ישמעו או יקראו אותם – הם פשוט לא יבינו. תצאו מנקודת הנחה שהקהל שלך לא מבין ביטוי גם אם אתם חושבים שהוא מבין אותו. אני נתקלת לא מעט בנושא אפילו בעצמי. בעיני אין מישהו שלא יודע מה זה “חתימה במייל” או “QR” בעידן שלנו. אבל מסתבר שיש לא מעט כאלו שלא הבינו על מה לעזאזל אני מדברת.
הנה דוגמה מתחום הקוסמטיקה מקצועית: “היגרוסקופי“. וואלה – לא כולם מבינים. “קומודונים” – נשמע די מובן מאליו שכולם יודעים שאלו שחורים בפנים לא? אז לא. המטרה שלכם בסוף היא שיבינו את מה שתרצו לכתוב, לגשת ישר לעניין ולא להעמיס במילים שאנשים “פשוטים” לא מבינים.

5. שימו לב לחזרה של מילים

לפעמים כשכותבים, יוצא לנו לחזור על מילים כמה פעמים מבלי בכלל שנשים לב. במיוחד כשכותבים כמו שמדברים ושכותבים מהידע המקצועי שלנו. אחרי שאתם מסיימים לכתוב תקראו שוב את הטקסט, והנה מה שאתם צריכים לשים לב אליו:

  1. תוודאו שהוא מסתדר כמו שאתם רוצים ושלא חזרתם על אותה המילה יותר מידי פעמים.
  2. תבדקו שאין לכם שורה או פסקה שמסבירה את אותו הרעיון במילים אחרות, זו חזרה לכל דבר.
  3. תוודאו שיש מסר אחד וברור שעובר ואין חזרה או ריבוי מסרים.
  4. שלא השתמשת בשפה שאנשים לא יצליחו להבין.
  5. שבאמת קלעתם למטרה והסברתם בדרך הכי טובה את מה שאתם רוצים להגיד. טיפ ממני? תקראו לעצמכם בקול, תשתפו חברה או בן.ת זוג ותפרסמו אחרי שתעשי צ’קליסט של הטיפים לכתיבה שכאן.

הדבר היחיד שהוא יותר גרוע מלהתחיל ולהיכשל, הוא לא להתחיל בכלל” (סת’ גודין)

טיפ בונוס: תפרגנו לעצמכם!

כתיבה היא שריר שאפשר לאמן. ככל שתעבדו עליו יותר ככה מיומנות שלכם תהיה טובה יותר. וכמו הציטוט – “תנסו, מקסימום תצליחו”. הסוד הוא פשוט לעשות. תמיד אפשר ללמוד קורסים קצרים, לקרוא טיפים ולהשתרג. תתמידו, תפרגנו לעצמך בדרך – בסוף זה יבוא לכם בקלות.

להיות עצאמית

יש לכם שאלות? התגובות זה המקום המושלם ...

אולי יעניין אותך גם


כלי AI

AI ושיווק – מדריך שימושי

בשנים האחרונות, תחום הבינה המלאכותית (AI) התפתח וגרם לשינויים מהותיים בדרך שבה אנו מבצעים שיווק. השאלה שעולה היא האם AI […]

לקריאה >>

כלי AI

3 כלי AI שכל עצמאית חייבת להכיר!

כמה מהמותגים הגדולים ביותר כמו גוגל, IBM ו-Airbnb משתמשים בכלי שיווק בינה מלאכותית כדי להשיג יתרון תחרותי. אישית אני מאמינה […]

לקריאה >>

יזמות נשית

לשחרר את האומנות שבך: סיפור השראה של מרינה מנוקיאן

היא מאיירת, אמנית ויזואלית ויוזמת פרויקט Role Model Women, שאוהבת לתת השראה לאחרות דרך האומנות שלה, ויזמת שהצליחה להביא לידי […]

לקריאה >>
@כל הזכויות שמורות למיכל ונדר אסנין | MIKMIKGROUP | תקנון האתר

Pin It on Pinterest