רעיונות לפוסטים שתמיד עובדים

מאת: מיכל ונדר אסנין | אסטרטגיה, עבודה עם גאנט ותוכן יצירתי
רעיונות לפוסטים

“מה אני מעלה היום” “אין לי רעיונות לפוסטים”, אלו ציטוטים שאני שומעת מהלקוחות שלי כל הזמן.
כולנו יוצרים תוכן באופן יומיומי וגם צורכים אותו, ליצור תוכן זה קל. אבל אם אנחנו רוצים לייצר אימפקט – כלומר לגרום לגולש שרואה המן תוכן בכל יום, לעצור ולהתעניין – אנחנו צריכים לתת ערך אמיתי וגם להגיש אותו בצורה מעניינת לגולשים – אנחנו גם צריכים לייצר אפקט שמעורר אינטראקציה ולייצר את התחושה אצל הגולש של “אני רוצה עוד”. פה אנחנו כבר בד”כ מתחילים ומתחילות להסתבך,  צריך “לשבור את הראש” ולחשוב על רעיונות לפוסטים בפלטפורמות שונות, רעיונות לסרטונים וויז’ואל ובכללי “מה מעלים היום” זו השאלה הרווחת.

רעיונות לפוסטים

באופן כללי לתוכן שאנחנו מייצרים יש לא מעט מטרות. אנחנו רוצים למצב את עצמנו כמומחים ומקצועיים, לייצר סביבנו קהילה, ולספק לקהילה הזו תוכן שמעניין אותה וכמובן לא לשכוח למכור ואת כל זה צריך לעשות בתדירות גבוה ובהתמדה – זאת באמת משימה מאתגרת.

בתכלס, או שיש לנו המון רעיונות, אבל לא יודעים איך לייצר את התוכן או שקשה לנו להתמיד. או שאנחנו בתחום נישתי שבו לא תמיד יש רעיונות. ותמיד הלופ הזה גורם לנו לבזבז  זמן יקר בלחפש “השראה” ברחבי הרשת ושואב אותנו ולפעמים מבלבל אף יותר.
בדיוק בשביל זה אני תמיד ממליצה לעבוד עם גאנט מסודר ובנק רעיונות, בין אם אתם יוצרים תוכן לעצמכם או אם אתם יוצרי תוכן ומנהלים מספר לקוחות במקביל.

הבנק מאפשר לנו לשבת פעם אחת ו”לזרוק” את כל הרעיונות שלנו במקום אחד מסודר, אם אין לנו רעיונות ואנחנו משוטטים ומקבלים השראה מחו”ל, מאתרים אחרים ומקולגות – אפשר לתחום את הזמן וגם לסדר את התוכן לפי ראשי פרקים כך שהוא יהפוך לשלכם.
הגאנט עצמו מאפשר לתכנן מספר חודשים קדימה, וככה יש את היכולת לשלוף רעיון מבנק הרעיונות לשבץ ביומן וככה גם לחסוך זמן יקר בתזמון פוסטים, בשיטוט וחיפוש אחר רעיונות! הגאנט גם מאפשר לאחזר תוכן ישן ולעלות אותו שוב אחרי פרק זמן מסוים – כי יש לכם גישה ושליטה על מה עלה מתי.

ואם כבר אנחנו מדברים פה על בנק רעיונות, חוץ מהכמות הבלתי נגמרת של רעיונות איכותיים שתוכלו למצוא בגאנט שלי, הכנתי לכם רשימה כללית של רעיונות שתוכלו להיעזר בהם ליצרת בנק משלכם.

אלו הם רק רעיונות לפוסטים שאתם יכולים להשתמש בהם באופן חופשי אבל אני ממליצה לנסות לחשוב  יצירתי ולהתאים את הרעיון ליום מיוחד שחל, לתחום שלכם או לסיפור אישי.

רעיונות לפוסטים – שתמיד רלוונטים

1. רעיונות לפוסטים של ערך – טיפים ואינפורמציה מקצועית

טוב זה די ברור שצריך לתת “ערך” אבל מה זה אומר? פוסטים של ערך הם פוסטים שאמורים לשתף מהידע שלכם או לגרום לצורך לעשות משהו קטן שבעזרתו הוא כבר יוכל לראות שיפור משמעותי. אתן לכם כמה רעיונות.

HOW TO

פוסטים מעולים של ערך שמסביר לגולש איך לעשות משהו. אלו בד”כ השאילתות הכי מחופשות ע”י הגולשים בגוגל ככה שהפוסטים האלו מתאימים לכל הפלטפורמות.
למשל:
– איך לצבוע קיר בלי סימנים ?
– איך להוסיף חתימה מעוצבת בג’ימייל ?
– איך למצוא רעיונות לפוסטים ?
  

טיפ/ 3 טיפים ל …
תנו לקוראים שלכם טיפ פרקטי אחד שיעזור להם להגיע מנקודה A לנקודה B.
למשל:

  • בצעו את התרגיל הזה 3 פעמים בשבוע ותראו בטן שטוחה לאחר 14 יום.
  • טיפ סודי לבצק שמרים מושלם
  • כתבו את הדבר הבא כדי לגרום לצאט GPT לעשות משהו.

שתפו אינפורמציה מקצועית

אם למשל אתם מעולם השיווק ומתעדכנים בעדכונים חדשים של מטא בכל הרשתות שלהם, אתם יכולים לעדכן על חידושים ולכתוב סקירה, מחשבות או טיפים מקצועיים בנושא כמו שנולדו פיצ’רים חדשים באינסטגרם או וואטסאפ או שנולדה רשת חדשה כמו THREADS.

2. שתפו בתוכן שמחזק את המוניטין שלכם

אני תמיד ממליצה לשתף כחלק מהשגרה של אסטרטגית התוכן שלכם תוכן ופוסטים שעוזרים לקוראים להבין שאתם טובים במה שאתם עושים. שיש לכם ניסיון, המלצות, מוצר פצצה שעובד.

הנה כמה רעיונות לפוסטים כאלו:

  • סיפור עדות לקוח
    הסיפור יכול להיות אפילו אנונימי. אבל הוא צריך לספר על הבעיה, המסע והפתרון של הבעיה של
    הלקוח.ה שלכם.
  • צילום מסך של וואטסאפים – תודה שלקוחות כתבו לכם, המלצות, תודות וכו.
  • מאחורי הקלעים – צלמו ותראו מה קורה אצלכם מאחורי הקלעים. בדיוק נפגשתם עם לקוח לעבוד על..
    או שאתם עושים משלוח של הזמנות מהאתר או מתכוננים לסדנה וכו…

3. פוסט הודיה

תצחקו אבל פוסטים של פרגון ותודה הם פוסטים אהובים במיוחד.
נסו לחשוב למי אתם יכולים לפרגן שעל הדרך גם יעזור לחזק את המוניטין שלכם.
למשל: איש המכירות האלוף או בונה האתר / המעצב המדהים.
כך גם תוכלו לתייג, להרים ולקבל חשיפה נוספת וגם להראות משהו שעשיתם או השגתפם בעסק.

4. רעיונות לפוסטים מעוררי מעורבות

אנחנו רוצים שיגיבו לנו ולפעמים פוסטים אינפורמטיביים לא מעוררים תגובה. הנה כמה רעיונות לפוסטים שיעוררו את החשיפה שלכם:

  • התלבטות – נסו להעביר התלבטות שלכם אל הקוראים. איזה לוגו נראה טוב יותר, איזה שם לקורס עדיף על האחר? כך גם תעלו מודעות וגם תתלבטו ותיראו אנושיים ואפילו יגיבו לכם!
  • סקר – כן הכי קל והכי פשוט תעשו סקר!
  • משחק – נשו לחשוב על משחק שבו אתם מציגים בעיה וכמה פתרונות בדרך גרפית (אפשר לייצר בקאנבה בקלות למי שלא מאותגר טכנולוגית) בקשו מענה באימוג’י או במספרים – משהו שקל להקליד והופ תראו איזו מעורבות מגניבה תהיה לכם!

יש לכם שאלות? התגובות זה המקום המושלם ...

אולי יעניין אותך גם


כלי AI

AI ושיווק – מדריך שימושי

בשנים האחרונות, תחום הבינה המלאכותית (AI) התפתח וגרם לשינויים מהותיים בדרך שבה אנו מבצעים שיווק. השאלה שעולה היא האם AI […]

לקריאה >>

כלי AI

3 כלי AI שכל עצמאית חייבת להכיר!

כמה מהמותגים הגדולים ביותר כמו גוגל, IBM ו-Airbnb משתמשים בכלי שיווק בינה מלאכותית כדי להשיג יתרון תחרותי. אישית אני מאמינה […]

לקריאה >>

יזמות נשית

היזמית שחיה בחופש כלכלי: סיפור השראה של יונית ורבר

היא יזמית סדרתית, חיה חיי שפע ועושה רק מה שהיא אוהבת. את המיליון הראשוןשלה, היא הרוויחה במכירה אחת. יונית ורבר, […]

לקריאה >>
@כל הזכויות שמורות למיכל ונדר אסנין | MIKMIKGROUP | תקנון האתר

Pin It on Pinterest